الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی: مشکلات و راه حل ها

چار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  ابزاری تخصصی هستند که در صنعت فولادسازی برای مونتاژ و سفت کردن الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در کوره های قوس الکتریکی استفاده می شوند.

این پست را به اشتراک بگذارید :

الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   به عنوان مواد هادی در فرآیند فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی استفاده می‌شوند. مصرف الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی نه تنها به کیفیت الکترودها بستگی دارد، بلکه به سطح عملیات و مدیریت فرآیند فولادسازی نیز بستگی دارد. در این مقاله، مشکلات استفاده از الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  در کارخانه فولادسازی برای سال‌ها به تفصیل تجزیه و تحلیل می‌شوند.

فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی در واحدهای تولیدی فولاد در حال رشد است. در حال حاضر، نسبت فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی به فولادسازی با کوره‌های بلند، کانورتور و کوره‌های القایی حدود 30 درصد است. الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   به عنوان مواد هادی در فرآیند فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی استفاده می‌شوند.

  • عوامل اصلی تأثیرگذار بر مصرف الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی چیستند؟

این عوامل به طور اصلی عبارت‌اند از: (1) مقدار و نحوه بارگذاری. (2) زمان تغذیه و خاموشی برق. (3) چرخه ذوب. (4) دفع گازهای خروجی و سیستم حذف گرد و غبار. (5) کیفیت تنظیم الکترود. (6) کیفیت تنظیم بار. (7) عملیات دمش اکسیژن. (8) کیفیت اتصال الکترود. (9) جرم اتصال الکترود. (10) دقت ماشین‌کاری در سوراخ و اتصال مشترک الکترود.

  • در انبارش الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در کارخانه‌های فولاد چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟

الکترودها و اتصالات باید در روی زمین سیمانی تمیز نگهداری شوند تا از آسیب دیدن الکترودها یا چسبیدن به خاک جلوگیری شود؛ الکترودهای استفاده نشده نباید از بسته‌بندی خارج شوند تا از سقوط گرد و غبار بر روی مواضع مشترک یا سطح متمایز الکترود و همچنین مواضع در سوراخ الکترود جلوگیری شود. الکترودها باید به صورت مرتب در انبار قرار گیرند. دو انتهای الکترودها باید به خوبی پوشانده شوند تا از لغزش جلوگیری شود. ارتفاع توده‌های الکترود نباید از دو متر تجاوز کند. محل انبارش الکترودهای ذخیره‌شده باید ضدباران و ضدرطوبت باشند تا از ترک خوردگی و تسریع در اکسیداسیون الکترودها در طول فولادسازی جلوگیری شود. باید از تماس اتصال الکترود با دمای بالا دوری شود تا از باز شکستگی جلوگیری شود.

  • چگونه از شکستگی و جلوگیری از لغزش الکترود در فرآیند فولادسازی جلوگیری شود؟

در فرآیند فولادسازی، اقدامات زیر می‌توانند به طور مؤثری از شکستگی الکترود و لغزش جلوگیری کنند: (1) توالی صحیح فاز الکترود ، خلاف عقربه­های ساعت. (2) قراضه به طور یکنواخت در کوره توزیع شود و قراضه­های بزرگ به اندازه امکان در پایین کوره قرار گیرند. (3) اجتناب از وجود مواد غیرهادی در قراضه فولاد. (4) ستون الکترود با سوراخ بالای کوره هم‌تراز شود و ستون الکترود موازی باشد. دیواره­های سوراخ بالای کوره باید به طور منظم تمیز شود تا از تراکم ذوب باقی‌مانده وجابه‌جایی الکترودها جلوگیری شود. (5) سیستم tilt را در شرایط خوب نگه دارید و چرخش را استوار نگه دارید. (6) دستگاه گرفتن الکترود باید از فشردن در محل اتصال الکترود و سوراخ مشترک الکترود جلوگیری کند. (7) انتخاب اتصالات با مقاومت بالا، دقت پردازش بالا و کیفیت بالا. (8) قبل و در طول اتصال الکترود، از آسیب مکانیکی به موضوع سوراخ الکترود و موضوع اتصال مشترک جلوگیری شود. (9 از فرورفتن سرباره فولادی یا جسم خارجی در سوراخ و اتصال الکترود برای تأثیرگذاری بر چرخش جلوگیری کنید.

  • در زمان استفاده از الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در کارخانه‌های فولاد، چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟

به طور مساوی، چه با استفاده از جرثقیل سقفی و چه با استفاده از جرثقیل بارگیری، عملیات دقیق مورد نیاز است. در فرآیند بالابری الکترودها، آسیب دیدگی به انتهای الکترودها و مواضع باعث مشکلات جدی برای استفاده از الکترودها خواهد شد، به ویژه برای محافظت از مواضع سوراخ‌ها و اتصالات. هنگامی که الکترود را بالا می‌برید، باید یک کوسن داشته باشید تا از آسیب دیدن صفحه انتهایی الکترود و موضوع اتصال جلوگیری شود.

  • چگونه الکترودها را به درستی اتصال دهیم؟

هنگام اتصال، از هوای فشرده برای بادکشی سوراخ، صفحه انتهایی الکترود و اتصال استفاده کنید تا هیچ گرد و غبار و جسم خارجی در آن نگه‌داشته نشود. اتصال باید تمیز و صاف نگه‌داشته شود. هنگامی که دو الکترود به حدی چرخیده‌اند (فاصله حدود 10 میلی‌متر است)، دوباره از هوای فشرده برای بادکشی استفاده کنید و سپس الکترودها را با دستگاه‌های گیرنده به طور مناسب تنگ کنید. اتصال با کامل و دقیق و مناسب باشد. اگر پس از تنگ کردن اتصال شکافی وجود دارد، باید اتصال را بیرون کشیده و دوباره اتصال دهید تا هیچ شکافی وجود نداشته باشد.

  • در مورد جایگاه صحیح نگهدارنده الکترود

گیره نگهدارنده الکترود نباید در محل اتصال الکترود و سوراخ موضعی الکترود نگه‌داری شود. باید بین سیم‌های سفید در دو انتهای الکترود نگه‌داری شود. در عین حال، قبل از نگهداری الکترود، سطح الکترود و نگهدارنده را با هوای فشرده بادکشی کنید تا اطمینان حاصل شود که جریان الکتریکی و جریان حرارت خوبی بین الکترود و نگهدارنده وجود دارد.

  • چه اقداماتی می‌توان برای کاهش مصرف اکسیداسیون الکترود در فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی انجام داد؟

اقدامات اصلی عبارت‌اند از: (1) کاهش مصرف اکسیداسیون اطراف الکترود، تقویت درب بندی کوره و کاهش نفوذ هوا به کوره؛ کاهش زمان تماس الکترود‌های خیس در خارج از کوره و استانداردسازی عملیات دمش اکسیژن. (2) برای کوره‌های ذوب، اگر شرایط اجازه دهد، تکنولوژی خنک‌کاری با پاشش می‌تواند به طور مؤثری مصرف اکسیداسیون جانبی الکترودها را کاهش دهد. (3) پاشش آنتی‌اکسیدان‌ها بر روی سطح الکترودها در کارخانه‌های فولاد یا استفاده از تکنولوژی پوشش با آنتی‌اکسیدان قبل از خروج الکترودها از کارخانه می‌تواند عملکرد آنتی‌اکسیدانی الکترودها را بهبود بخشد.

  • چگونه توالی فازی الکترودها  بر عمر الکترودها تاثیر گذار است؟

کاهش و شکست الکترودهای مثبت و منفی توالی فاز الکترود در طول استفاده از فولادسازی EAF تأثیر زیادی دارد. اگر توالی فاز الکترود در جهت عقربه های ساعت باشد، الکترودها پس از یک دوره آرک زدن شل می شوند که به راحتی منجر به شل شدن الکترودها یا شکستگی مفاصل می شود. توالی فاز الکترود صحیح باید در خلاف جهت عقربه های ساعت باشد. به این ترتیب، الکترودها پس از یک دوره آرک زدن شل خواهند شد. مفاصل در هنگام استفاده سفت تر و محکم تر می شوند.

  • چرا باید الکترودهای فاز به‌صورت موازی و هم‌تراز با سوراخ بالای پوشش کوره در فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی قرار گیرند؟

در انجام کار با ستون الکترود و سوراخ بالای پوشش کوره، باید از مالیدگی بین ستون الکترود و پوشش کوره پرهیز کرد. در غیر این صورت، مالیدگی بین ستون الکترود و پوشش کوره باعث خواهد شد که پوشش کوره الکترودها را هنگام بلند کردن یا فرود آوردن فشار دهد. برای کوره‌های جریان متناوب، ستون الکترود سه‌فاز باید به حد امکان موازی باقی بماند.

  • چگونه می توان لحظه ای را که الکترود سوئیچ می کند اعمال کرد؟

گشتاور اعمال شده در طول سفت کردن و بستن الکترود باید مناسب باشد و عملیات باید پیوسته باشد. گشتاور خیلی کم باعث شل شدن حرارتی مفصل می شود. گشتاور بیش از حد بزرگ باعث مهار سوراخ اتصال الکترود می شود. در حین پیچاندن الکترودها در هم باید از ابزار مخصوص چرخش الکترود یعنی آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  استفاده کرد که حتما بایستی این آچار به تورکمتر مجهز باشد تا از سفت شدن کم و زیاد دو مقطع الکترود جلوگیری شود. خیلی محکم سفت یا شل نکنید. اگر مشخص شد که تماس انتهایی پس از سفت کردن ایجاد نشده است، باید قبل از اینکه مجددا برای سفت کردن اقدام کنید، دو الکترود را تماما از هم جدا کنید و تمام رزوه ها را باد بگیرید و مجددا برای سفت کردن دو الکترود و یا به عبارتی بستن دو الکترود به من اقدام کنید.

آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  مخصوص:

فرآیند مونتاژ الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  نیاز به یک نوع آچار منحصر به فرد دارد که مهندسی شده است تا چسباندن دقیق و تراز کردن اجزای مختلف الکترود را تسهیل کند. این آچار تخصصی که معمولاً به عنوان “آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی ” شناخته می شود، طراحی ارگونومیک را با عملکرد قوی ترکیب می کند تا اطمینان حاصل شود که الکترودها به طور ایمن به هم متصل می شوند، بنابراین هدایت الکتریکی را بهینه می کند و مصرف الکترود را به حداقل می رساند. آچارهای الکترود اغلب دارای تنظیمات گشتاور قابل تنظیم، سرهای قابل تعویض و دسته های ارگونومیک هستند که آنها را با اندازه های مختلف الکترود و الزامات مونتاژ سازگار می کند.

**قوانین مهم برای تعمیر الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  :**

1. ** کاربرد تورک متر(torque meter مناسب: ** کاربرد تورک متر مناسب در طول مونتاژ الکترود بسیار مهم است. آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  تخصصی باید مطابق با تنظیمات تورک متر توصیه شده سازنده تنظیم شود تا از سفت شدن بیش از حد که می تواند به رزوه های الکترود آسیب برساند یا سفت شدن کم که ممکن است منجر به اتصالات ناکافی شود، جلوگیری شود.

2. **همترازی الکترود:** تراز دقیق الکترودها برای حفظ توزیع یکنواخت الکتریکی و به حداقل رساندن سایش روی رزوه های الکترود ضروری است. آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  باید برای تراز کردن دقیق الکترودها استفاده شود و از قرار گرفتن موازی و متقارن اطمینان حاصل شود.

3. روغنکاری رزوه: استفاده از یک روان کننده مناسب ضد گیرش روی رزوه های الکترود قبل از مونتاژ توصیه می شود. این روغن کاری به کاهش اصطکاک، تسهیل سفت شدن نرم تر و به حداقل رساندن احتمال آسیب به رزوه کمک می کند.

4. از اتصالات رزوه ای اجتناب کنید: رزوه های متقاطع زمانی اتفاق می افتد که رزوه های الکترود و اجزای اتصال در حین سفت شدن به هم نخورند. این می تواند منجر به به خطر افتادن هدایت الکتریکی و یکپارچگی مکانیکی شود. آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد تا از رزوه های متقاطع جلوگیری شود و از اتصال ایمن و تراز مناسب اطمینان حاصل شود.

5. بازرسی منظم: پس از مونتاژ اولیه، بازرسی های معمول اتصالات الکترود باید انجام شود تا هرگونه نشانه شل شدن یا سایش شناسایی شود. در صورت مشاهده هرگونه مشکل، باید اقدامات اصلاحی فوری برای جلوگیری از آسیب الکترود یا ناکارآمدی الکتریکی انجام شود.

6. **دستورالعمل مناسب:** آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  باید با احتیاط کار شود تا از هر گونه آسیبی به اجزای آن که می تواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد، جلوگیری شود. نگهداری مناسب برای اطمینان از طول عمر و عملکرد ثابت آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  ضروری است (از انداختن آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  به شدت پرهیز کنید چرا که تنظیمات تورک متر آن هم خورده و نیاز به کالیبراسیون اساسی پیدا خواهد کرد)

7. **احتیاط های ایمنی:** هنگام استفاده از آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  باید از عینک ایمنی و دستکش استفاده کرد تا از هرگونه خطرات احتمالی مرتبط با کار با اجزای الکترود سنگین و انتشار احتمالی تراشه در حین مونتاژ جلوگیری شود.

8. آموزش و تخصص: نصب الکترود باید فقط به پرسنل آموزش دیده و آشنا با فرآیند مونتاژ الکترود و استفاده صحیح از آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  تخصصی سپرده شود. آموزش کافی به حداقل رساندن خطاها و افزایش کارایی فرآیند فولادسازی کمک می کند.

نتیجه:

استفاده از یک آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  تخصصی برای بستن الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   برای دستیابی به عملیات فولادسازی کارآمد و ایمن ضروری است. پیروی از دستورالعمل های ذکر شده در بالا، مونتاژ دقیق الکترود را تضمین می کند، هدایت الکتریکی بهینه را ارتقا می دهد، مصرف الکترود را کاهش می دهد، و عملکرد کلی کوره های قوس الکتریکی را بهبود می بخشد. فولادسازان با ترکیب ابزار مناسب، پیروی از دستورالعمل ها و مهارت های پراتور، می توانند به نتایج ثابت و قابل اعتمادی در فرآیندهای تولید خود دست یابند. شرکت ویستا آسمان تامین کننده انواع آچارهای الکترود بر اساس سفارش شما.

آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  ابزاری تخصصی هستند که در صنعت فولادسازی برای مونتاژ و سفت کردن الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   در کوره های قوس الکتریکی استفاده می شوند. این آچارها برای تسهیل نصب، تراز و چفت شدن صحیح الکترود طراحی شده اند. انواع مختلفی از آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  وجود دارد که هر کدام برای اندازه ها و پیکربندی های خاص الکترود طراحی شده اند. در اینجا انواع رایج آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی ی وجود دارد:

1. آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  سر ثابت:

     – آچار سر ثابت برای اندازه الکترود خاصی طراحی شده است. دارای یک دهانه ثابت است که با قطر قسمت رزوه ای الکترود مطابقت دارد.

     – استفاده از این آچارها ساده است و از تنظیم دقیق و اعمال گشتاور اطمینان حاصل می کند.

     – آنها در اندازه های مختلف برای قرار دادن قطرهای مختلف الکترود موجود هستند.

ۀچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی سر ثابت
آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی سر ثابت

2. آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  سر قابل تنظیم:

     – آچارهای سر قابل تنظیم دارای فک های قابل تعویض هستند که می توان آنها را برای قرار دادن الکترودهایی با اندازه های مختلف تعویض کرد.

     – این تطبیق پذیری آنها را برای کاربردهایی که در آن اندازه های مختلف الکترود استفاده می شود مناسب می کند.

     – طراحی قابل تنظیم انعطاف پذیری بیشتری را در عین حفظ اعمال گشتاور دقیق امکان پذیر می کند.

آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی سر قابل تنظیم
آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی سر قابل تنظیم

3. آچار الکترود گرافیتی تورک متر دار:

     – آچارهای گشتاور یا آچارهای تورکمتر دار برای اعمال مقدار خاصی از گشتاور به اتصالات الکترود استفاده می شود و از سفت شدن مداوم و دقیق اطمینان حاصل می شود.

     – آنها به ویژه برای جلوگیری از سفت شدن بیش از حد مفید هستند که می تواند به رزوه ها یا اتصالات الکترود آسیب برساند.

     – برخی از آچارهای تورک متر دار، دارای تنظیمات گشتاور قابل تنظیم برای مطابقت با اندازه های مختلف الکترود و نیازهای گشتاور هستند.

آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی تورک متر دار
آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی تورک متر دار

4. آچار الکترود هیدرولیک:

     – آچارهای هیدرولیک از فشار هیدرولیک برای سفت کردن اتصالات الکترود استفاده می کنند.

     – آنها دقت گشتاور بالایی را ارائه می دهند و به ویژه برای اندازه های بزرگتر الکترود که به نیروی قابل توجهی برای دستیابی به سفت شدن مناسب نیاز دارند، موثر هستند.

     – آچارهای هیدرولیک به طور کلی قدرتمندتر هستند و قادر به ارائه مقادیر دقیق گشتاور هستند.

سیستم هیدرولیک بستن الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی
سیستم هیدرولیک بستن الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی

انتخاب آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  به عواملی مانند اندازه الکترود، گشتاور مورد نیاز، منابع توان موجود و نیازهای خاص فرآیند فولادسازی بستگی دارد. انتخاب نوع مناسب آچار الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  نصب دقیق الکترود را تضمین می کند، عملیات فولادسازی کارآمد را ارتقا می دهد و به طول عمر اجزای الکترود کمک می کند.

  • چرا هنگر گرافیتی نسبت به هنگر فلزی بهتر است؟

اگرچه هنگر فلزی مقاوم است و کمتر دچار خرابی می‌شود، اما انبساط حرارتی هنگر فلزی پس از گرمایش در استفاده، به راحتی باعث ترک‌خوردگی سوراخ الکترود می‌شود. در عین حال، موضع اتصالی سوراخ الکترود هنگام اتصال هنگر فلزی، به راحتی دچار آسیب می‌شود، که منجر به خراشیدگی گسترده‌ای از موضع در سوراخ می‌شود و باعث لغزش الکترود می‌شود. هنگر گرافیتی همان انبساط حرارتی الکترود را دارد. عملکرد و سختی هنگر گرافیتی باعث استفاده نامناسب نمی‌شود، اما عمر مفید هنگر گرافیتی کوتاه و دچار خرابی می‌شود. اگر آسیب جدی مشاهده شود، باید به موقع جایگزین شود.

  • چگونه الکترود مناسب را در فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی انتخاب کنیم؟

با توجه به ویژگی‌های طراحی کوره‌های قوس الکتریکی، باید به طور مناسب الکترود مناسب برای تولید کوره‌های قوس الکتریکی انتخاب کرد و محصول با بهترین نسبت عملکرد هزینه را انتخاب کرد. بسیار ضروری است که برای هر کوره الکترود مناسب را با دقت انتخاب کنید. عملکرد ویژه کوره، حالت بارگذاری، شدت جریان حداکثر، طول ستون الکترود تحت کلمپ، فاصله بین دیوار کوره و دور مدار الکترود و … تمام عواملی هستند که باید در انتخاب الکترود برای کوره‌های قوس الکتریکی مورد ملاحظه قرار گیرند.

تأثیر مقاومت در استفاده از الکترودها در فولادسازی چیست؟

مقاومت الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   شاخصی فیزیکی است که هادی‌پذیری الکترودها را نشان می‌دهد و با فرآیند تولید الکترودها مرتبط است. مقاومت الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   با مشخصات و انواع مختلف به صورت کمی توسط کارخانه تعریف می‌شود. به طور کلی، هنگامی که  کارخانه‌های فولاد انواع مشخصی از الکترودها را انتخاب می‌کنند، باید مشخصات مقاومت مشخصات ملی استانداردهای فلزی را انتخاب کنند. در محیطی که مقاومت بالا باشد، الکترودها هنگام آرک قرمز و گرم می‌شوند و مصرف اکسیداسیون الکترود را افزایش می‌دهند.

  • تأثیر چگونگی چگالی حجمی در استفاده از الکترودها در فولادسازی چیست؟

چگالی حجمی الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  وضعیت فشرده‌سازی الکترود را نشان می‌دهد و به طور نزدیک به فرآیند تولید الکترود مرتبط است. چگالی حجمی الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   با مشخصات و انواع مختلف توسط کارخانه تنظیم می‌شود. محصولات با چگالی حجمی پایین نشان می‌دهد که ساختار کلی محصول دارای پریتی بیشتری است، سرعت اکسیداسیون محصول در دماهای بالا سریع‌تر است و مصرف الکترود را آسان‌تر افزایش می‌دهد. به طور کلی، هنگامی که کارخانه‌های فولاد انواع الکترودها را انتخاب می‌کنند، چگالی حجمی مقدار مشخصی است. اما چهار تنش حجمی بیشتر، بهتر نیست، زیرا بعضی از تنش حجمی بیش از حد باعث می‌شود که به علت مقاومت ضعیف الکترودها در برابر تغییر حرارتی، ترک‌خوردگی سطحی، ذرات و ترک‌ها در فولادسازی رخ دهد که به عکس اثرات نامناسبی بر روی فولادسازی دارد.

  • ویژگی‌های کک سوزنی چیست؟
  • کک سوزنی نوعی مواد کربنی با کیفیت بالا است که به دو دسته زغال‌سنگ و نفت تقسیم می‌شود. سطح آن نمایی از الگوی خطی را نشان می‌دهد. هنگام شکستن، اغلب به قطعات به شکل سوزن بلند تبدیل می‌شود. ساختار فیبری می‌تواند تحت میکروسکوپ دیده شود، بنابراین به آن کک سوزنی گفته می‌شود. کک سوزنی به راحتی در دماهای بالای 2000 درجه گرافیتیزه می‌شود. الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی تولید شده از کک سوزنی مقاومت الکتریکی پایین، چگالی حجمی بالا و ضریب انبساط حرارتی پایینی دارند. آن‌ها مواد اولیه ضروری برای تولید الکترودهای UHP و الکترودهای با توان بالا هستند. قیمت کک سوزنی نسبت به کک معمولی بسیار بیشتر است، حدود 5-8 برابر بیشتر است.
  • آیا سیستم وکیوم در کوره‌های قوس الکتریکی بر مصرف الکترودها تأثیر دارد؟

فن استفاده شده در سیستم وکیوم هنگام کار، فشار منفی معینی را ایجاد می‌کند که سرعت هوا را دور الکترودهای قرمز داغ در فولادسازی افزایش می‌دهد و در نتیجه مصرف اکسیداسیون الکترودها را افزایش می‌دهد. در فولادسازی، یک سیستم وکیوم منظم محیط کاری خوبی را حفظ می‌کند و مصرف الکترودها را پایدار می‌کند.

  • چگونه مصرف الکترودها در فولادسازی را کنترل کنیم؟

برای جلوگیری از افزایش مصرف الکترودها در فولادسازی، لازم است: (1) وضعیت تامین برق خوب را حفظ کرده و برق را در محدوده شدت جریان مجاز الکترود با توجه به نیازهای طراحی کوره الکتریکی تامین کنید. (2) از غلظت نقطه قوس در حوضچه ذوب جلوگیری کنید. (3) از افزایش کربن با آرک الکترودها در فولاد مذاب جلوگیری کنید. (4) اگر شرایط اجازه دهد، از فناوری خنک کردن با پاشش برای الکترودها استفاده کنید. (5) سیستم تخلیه گاز صحیح را تنظیم کنید. (6) از سیستم مناسب دمیدن اکسیژن استفاده کنید.

  • دوره تولید الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   چقدر طول می‌کشد؟

فرآیند تولید و زمان مربوط به یک دسته الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی   UHP یا با توان بالا به شرح زیر است: پرس(3 روز) – رستینگ یا برشته کردن یا پخت (25 روز) – پرس (4 روز) – دیم کردن (15 روز) – گرافیتیزه شدن (10 روز) – ماشین‌کاری، بازرسی کیفیت (2 روز) – بسته‌بندی و تحویل محصولات تمام شده (1 روز). از زمان تغذیه تا تحویل محصول، سریع‌ترین دوره تولید 60 روز خواهد بود و به علت دو پخت و سه رستینگ ترتیبی از اتصال الکترود بیشتر از الکترود، دوره تولید سریع‌ترین 90 روز خواهد بود.

  • ویژگی‌های الکترودهای تولید شده در کوره‌های گرافیتیزه سری چیست؟

جهت توسعه کوره‌های گرافیتیزه، جهت گرمایی  داخلی بهتر است. چون چگالی جریان الکتریکی همسان است، اختلاف مقاومت الکترود کمی است؛ به علاوه، مقاومت دو طرف انتهای محصول داخلی گرافیتیزه کمی پایین‌تر از قسمت میانی است (مقاومت دو طرف انتهای محصول گرافیتیزه کوره Acheson  همواره از قسمت میانی بیشتر است) که به کاهش مقاومت اتصال و آسان کردن پدیده قرمزی اتصال در هنگام استفاده کاربران کمک می‌کند. بنابراین یکنواختی کیفیت الکترودهای تولید شده توسط کوره‌های گرافیتیزه سری نسبت به کوره‌های Acheson  بهتر است و برای نیازهای تولید فولادسازی با کوره‌های قوس الکتریکی مناسب‌تر است.

  • چرا کیفیت اتصال الکترود یک نقش مهم در فولادسازی قوس الکتریکی دارد؟

اتصالات نقش کلیدی در اتصال الکترودها در فولادسازی دارند. کیفیت اتصالات به طور مستقیم با استفاده از الکترودها در فولادسازی قوس الکتریکی مرتبط است. مهم نیست که چقدر کیفیت الکترودها خوب باشد، اگر اتصال مناسبی وجود نداشته باشد، مشکلات در فولادسازی پیش خواهد آمد. طبق داده‌های مرتبط، بیش از 80٪ از حوادث استفاده از الکترودها در فولادسازی قوس الکتریکی به علت شکست و لغزش اتصالات اتفاق می‌افتد. بنابراین انتخاب اتصالات الکترود با کیفیت بالا شرط ضمانت برای استفاده نرمال از الکترودهای فولادسازی قوس الکتریکی است.

  • چه شاخص‌های کیفیتی از محصولات الکترود گرافیتی کوره قوس الکتریکی  (اتصال) تأثیری در فولادسازی قوس الکتریکی دارد؟

چگالی حجمی، مقاومت الکتریکی، مقاومت حرارتی، مدول الاستیک و ضریب انبساط حرارتی الکترودها. (2) شاخص‌های کیفیتی مانند چگالی حجمی، مقاومت الکتریکی، مقاومت حرارتی ، مدول الاستیک و ضریب انبساط حرارتی اتصال. (3) دقت پردازش الکترودها و اتصالات، کیفیت الکترودها و اتصالات بهتر است و اثر استفاده خوبی بدون دقت پردازش خوب وجود ندارد (به طور اصلی به ترکیب الکترودها و اتصالات اشاره دارد). (4) کیفیت ساختار داخلی الکترودها و اتصالات، نیازمندی به وجود ترک در داخل است که خطر پنهانی در استفاده ایجاد می‌کند.

  • عواقب اکسیداسیون شدید در انتهای بالای گیره الکترود چه عواقبی دارد؟

در فولادسازی در کوره‌های قوس الکتریکی، قراضه­ها در کوره ذوب می‌شوند. در عین حال، به دلیل دمایی که در کوره اعمال می‌شود، ارتفاع ستون شعله اغلب از انتهای بالایی الکترود گیره بالاتر است. این باعث اکسیداسیون سطح انتهای الکترود می‌شود. اگر اکسیداسیون شدید باشد، تغییر شکل سطح انتهای الکترود از صفحه به سطح مورب را ایجاد می‌کند. وقتی انتهای بالا با الکترود جدید متصل می‌شود، اکسیداسیون انتهای پایینی الکترود رخ می‌دهد. الکترود جدید نمی‌تواند به خوبی تماس برقرار کند و فاصله الکترود بزرگ است که می‌تواند به راحتی باعث اکسیداسیون و شکست اتصالات داخلی شود. بدون تغییر شرایط فولادسازی، بهترین اقدام پیشگیرانه نصب پوشش محافظتی در انتهای بالایی گیره الکترود برای مسدود کردن شعله و هوا است تا هدف حفاظت از انتهای الکترود دستیابی شود.

شرکت ویستا آسمان تامین کننده انواع آچار الکترود گرافیتی. جهت سفارش با ما در تماس باشید.

عضویت در خبرنامه

اطلاع از آخرین اخبار و مقالات ویستا آسمان

اخبار و مقالات مرتبط

Related news & articles

آکادمی ویستا

گرافیت چرب: گنجینه‌ای سیاه در قلب صنایع مدرن

گرافیت چرب، که به انگلیسی **Flake Graphite** نامیده می‌شود، یکی از انواع مهم گرافیت طبیعی با ساختاری لایه‌ای و پوسته‌ای است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فرد خود، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. این ماده از معادن گرافیت طبیعی استخراج می‌شود و پس از فرآوری، به‌عنوان ماده‌ای با ارزش در صنایعی نظیر ریخته‌گری، الکترودسازی، صنایع نسوز، باتری‌سازی و روان‌کننده‌های جامد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساختار لایه‌ای گرافیت چرب موجب نرمی و لغزندگی آن شده و این ویژگی آن را به یک روان‌کننده طبیعی تبدیل کرده است. علاوه بر این، حضور الکترون‌های آزاد در ساختار آن باعث شده که گرافیت چرب دارای رسانایی بالای الکتریکی و حرارتی باشد. همچنین، مقاومت بالا در برابر حرارت و خوردگی، آن را برای کاربرد در شرایط دمای بالا و محیط‌های خورنده مناسب می‌سازد.

فرآیند تولید گرافیت چرب شامل مراحل خردایش، آسیاب کردن، فلوتاسیون و خشک کردن است که هدف از آن‌ها جداسازی و خالص‌سازی گرافیت از مواد زائد و بهبود خواص آن برای کاربردهای صنعتی است. با این حال، تولید و استفاده از گرافیت چرب با چالش‌هایی همچون تأمین منابع محدود و مسائل زیست‌محیطی مرتبط با استخراج و فرآوری مواجه است.

با رشد صنایع الکترونیک، انرژی‌های نو و خودروهای الکتریکی، تقاضا برای گرافیت چرب در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که این ماده همچنان به‌عنوان یکی از مواد استراتژیک و کلیدی در صنایع مدرن باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *