نازل بیرونی پاتیل (collector nozzle)

نازل بیرونی پاتیل یا نازل کلکتور قطعه ای است که پس از باز شدن صفحات اسلایدگیت مذاب را به داخل تاندیش هدایت میکند. در ترکیب شیمیایی این فطعه به طور معمول از ۸۰ درصد آلومینا و ۱۰ درصد کربن استفاده می شود.

این پست را به اشتراک بگذارید :

نازل بیرونی پاتیل یا نازل کلکتور قطعه ای است که پس از باز شدن صفحات اسلایدگیت مذاب را به از پاتیل ریخته گری داخل تاندیش هدایت میکند. در ترکیب شیمیایی این فطعه به طور معمول از ۸۰ درصد آلومینا و ۱۰ درصد کربن استفاده می شود.

اگر بطور دقیق تر بخواهیم در مورد ترکیب شیمیایی این قطعه صحبت کنیم باید بگوییم که نازل بیرونی پاتیل از کوراندوم، بوکسیت، گرافیت پولکی، آنتی اکسیدان ها و رزین های فنلی ساخته شده اند. گفتنی است که استفاده از نازل بیرونی پاتیل برای انتقال مذاب به قالب شمش­ هم استفاده می شود.

نازل بیرونی پاتیل در فرآیند فولادسازی برای هدایت جریان فولاد به سمت قالب مسی (CCM) یا قالب شمش استفاده می شود. آنها به مجموعه ای از صفحات نسوز متصل می شوند که جریان فولاد را هدایت می کنند. نازل های جمع کننده ملاقه ها از کوراندوم، بوکسیت، گرافیت پولکی، آنتی اکسیدان ها و رزین های فنلی ساخته می شوند[2]. آنها ویژگی های مقاومت در برابر شوک حرارتی عالی، مقاومت در برابر فرسایش و مقاومت در برابر خوردگی را نشان می دهند. شرکت ویستا آسمان تامین کننده انواع نسوزهای شرکت­دار این آمادگی را دارد تا بهترین متریال را در کوتاه ترین زمان از معتبرترین تولیدکنندگان بر اساس سفارش شما تامین و در اختیار شما قرار دهد.

در اینجا برخی از جزئیات در مورد ساختار نازل بیرونی پاتیل را ارائه می کنیم:

– نازل بیرونی پاتیل همانطور که از نام آن پیداست بیرون از پاتیل قرار دارد و با این تفاوت که برخلاف نازل درونی پاتیل که به واسطه ول بلوک داخل پاتیل قرار میگیرد، این قطعه بیرونی ترین بخش سیستم اسلاید گیت است که پس از باز شدن این سیستم، مذاب عبوری را به داخل تاندیش هدایت می کند. طبیعتا بسته به باز یا بسته بودن سیستم ریخته­گری هر کارخانه ای ممکن است از لدل شرود نیز استفاده شود ( برای اطلاع از کاربرد لدل شرود به مقاله ارائه شد در سایت مراجعه کنید).

شکل 1- جانمایی و نمایش شماتیک سیستم اسلاید گیت، نازل درونی پاتیل و نازل بیرونی پاتیل
شکل 1- جانمایی و نمایش شماتیک سیستم اسلاید گیت، نازل درونی پاتیل و نازل بیرونی پاتیل

ویژگی هایی نازل بیرونی پاترون:

از آنجایی که از یک طرف با محیط و از طرف دیگر با مذاب در تماس است، دارای خاصیت مقاومت به شوک حرارتی بالایی است.

مقاومت به ترشوندگی مناسبی دارد که سبب کاهش میزان سایش و خوردگی توسط مذاب می شود.

استحکام بالا

ایجاد جریان مناسب مذاب از پاتیل به تاندیش

همانطور که در مقاله مربوط به نازل درونی پاتیل گفتیم، یکی از تفاوت هایی که بین نازل درونیاتیل و نازل بیرونی پاتیل وجود دارد این است که پیرامون نازل بیرونی پاتیل از یک صفحه فولادی محافظ استفاده شده است.

هدف از پوشش فولادی پیرامون نازل بیرونی پاتیل چیست؟

هدف از این  صفحه فولادی که نقش مهمی را هم در عملکرد این قطعه ایفا می­کند، بهبود انتقال فولاد مذاب از پاتیل به تاندیش است. نازل بیرونی پاتیل یک قطعه کوتاه است که به سطح بیرونی پاتیل متصل می شود. این لایه فولادی  طراحی شده است تا انتقال گاز بی اثر را بهبود بخشد و نفوذ هوا را در طول فرآیند انتقال به حداقل برساند. این امر به جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اتمسفر فولاد مذاب و محافظت از آن در برابر اکسید شدن مجدد در تماس با جو کمک می کند. برای جلوگیری از گرفتگی نازل بیرونی پاتیل در طول فرآیند انتقال، سرعت جریان با استفاده از عملکرد سیستم اسلایدگیت کنترل می شود. علاوه بر این، می توان از یک واشر برای مهر و موم کردن اتصال بین دل شرود و نازل بیرونی پاتیل استفاده کرد که به جلوگیری از گرفتگی نازل در طول فرآیند انتقال کمک می کند.

مقالات ما را دنبال کنید تا با بروزترین اطلاعات فنی و علمی دنیا آشنا شوید. آکادمی ویستا پیشرو در ارائه جدیدترین مطالب علمی دنیا. تیم بازرگانی شرکت ویستا آسمان این آمادگی را دارد تا ضمن ارائه مشاوره فنی، بهترین پیشنهاد را به بهترین نحو ممکن بر اساس سفارشات شما ارائه و در کوتاه ترین زمان ممکن نیاز شما را برطرف نماید.

نازل بیرونی پاتیل یا collector nozzle چیست و چه کاربردی دارد؟

نازل بیرونی پاتیل یا نازل کلکتور قطعه ای است که پس از باز شدن صفحات اسلایدگیت مذاب را به داخل تاندیش هدایت میکند.

تفاوت نازل بیرونی پاتیل و نازل درونی پاتیل چیست؟

نازل بیرونی پاتیل همانطور که از نام آن پیداست بیرون از پاتیل قرار دارد و با این تفاوت که برخلاف نازل درونی پاتیل که به واسطه ول بلوک داخل پاتیل قرار میگیرد، این قطعه بیرونی ترین بخش سیستم اسلاید گیت است که پس از باز شدن این سیستم، مذاب عبوری را به داخل تاندیش هدایت می کند.

مقالات ما را دنبال کنید تا با بروزترین اطلاعات فنی و علمی دنیا آشنا شوید. آکادمی ویستا پیشرو در ارائه جدیدترین مطالب علمی دنیا. تیم بازرگانی شرکت ویستا آسمان این آمادگی را دارد تا ضمن ارائه مشاوره فنی، بهترین پیشنهاد را به بهترین نحو ممکن بر اساس سفارشات شما ارائه و در کوتاه ترین زمان ممکن نیاز شما را برطرف نماید.جهت کسب اطلاعات تکمیلی با ما در تماس باشید.

عضویت در خبرنامه

اطلاع از آخرین اخبار و مقالات ویستا آسمان

اخبار و مقالات مرتبط

Related news & articles

آکادمی ویستا

گرافیت چرب: گنجینه‌ای سیاه در قلب صنایع مدرن

گرافیت چرب، که به انگلیسی **Flake Graphite** نامیده می‌شود، یکی از انواع مهم گرافیت طبیعی با ساختاری لایه‌ای و پوسته‌ای است که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فرد خود، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. این ماده از معادن گرافیت طبیعی استخراج می‌شود و پس از فرآوری، به‌عنوان ماده‌ای با ارزش در صنایعی نظیر ریخته‌گری، الکترودسازی، صنایع نسوز، باتری‌سازی و روان‌کننده‌های جامد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ساختار لایه‌ای گرافیت چرب موجب نرمی و لغزندگی آن شده و این ویژگی آن را به یک روان‌کننده طبیعی تبدیل کرده است. علاوه بر این، حضور الکترون‌های آزاد در ساختار آن باعث شده که گرافیت چرب دارای رسانایی بالای الکتریکی و حرارتی باشد. همچنین، مقاومت بالا در برابر حرارت و خوردگی، آن را برای کاربرد در شرایط دمای بالا و محیط‌های خورنده مناسب می‌سازد.

فرآیند تولید گرافیت چرب شامل مراحل خردایش، آسیاب کردن، فلوتاسیون و خشک کردن است که هدف از آن‌ها جداسازی و خالص‌سازی گرافیت از مواد زائد و بهبود خواص آن برای کاربردهای صنعتی است. با این حال، تولید و استفاده از گرافیت چرب با چالش‌هایی همچون تأمین منابع محدود و مسائل زیست‌محیطی مرتبط با استخراج و فرآوری مواجه است.

با رشد صنایع الکترونیک، انرژی‌های نو و خودروهای الکتریکی، تقاضا برای گرافیت چرب در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که این ماده همچنان به‌عنوان یکی از مواد استراتژیک و کلیدی در صنایع مدرن باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *