مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی

این پست را به اشتراک بگذارید :

علیرغم  وجود تعدادی از متون کلاسیک از جمله کتاب ها، مقالات، مجلات و منابع اینترنتی، تقاضایی گسترده برای پرنمودن شکاف بین دانش کتابی و تجربه ی میدانی باعث ایجاد انگیزه شد و لذا تصمیم گرفتیم این کتاب درسی را برای دانشجویان و متخصصان به رشته ی تحریر در آوریم. فرآیند فکری عمیقی که باعث ایجاد پیوند عالی بین مفاهیم اساسی دیرگدازها [1]و استفاده ی هوشمندانه از آنها در ساخت آهن و فولاد می­شود، تمرکز اصلی این کتاب است. لذا این کتاب، پل ارتباطی بین سرامیست و متالورژ در چشم انداز تولید آهن و فولاد برای صنایع کوچک و بزرگ ایجاد می کند. این درک اساسی در مورد انتخاب دیرگدازها و بهره برداری از آن در جهت تسهیل فعالیت­ ها برای تولید را ایجاد می­نماید. در همین راستا، کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی در 14 فصل گردآوری شده است که از “دیرگدازهای مصرفی در کارخانه ­های آهن و فولاد” (فصل 1) شروع می­شود  و سپس “فرآیند ساخت آهن و فولاد” (فصل 2). “دیرگداز کوره بلند” (فصل 3); ” برج های تولید هوای گرم و مسیرهای انتقال آن ” (فصل 4); “دیرگداز در کوره قوس الکتریکی [2]( EAF)” (فصل 5). “دیرگدازها برای حمل و نقل چدن و گوگرد­ زدایی” (فصل 6). “دیرگدازها در کنورتور بازی اکسیژنیBOF[3]” (فصل 7); دیرگدازها برای متالورژی ثانویه فولاد (فصل 8); “دیرگدازها در سیستم دمش از کف پاتیل  و تصفیه مذاب” (فصل 9). “دیرگدازهای مورد استفاده در ریخته­ گری” (فصل 10); ” نسوزکاری مدرن برای فولاد تمیز” (فصل 11); و “طراحی مواد پیشرفته و فرایندهای نصب” (فصل 12) و در ادامه و با توجه به نیاز صنعت و دانشگاه “دیرگدازهای احیا مستقیم” (فصل 13) و “دیرگدازهای کوره ذوب القایی” (فصل 14) تالیف و به فصول این کتاب اضافه گردید.

کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی

 ما معتقدیم که چنین مطالبی به طور مؤثر برای طیف گسترده­ای از جامعه از جمله دانشجویان، دانشگاه­ ها، محققان، کارآموزان، فارغ التحصیلان، مدیران ارشد، فراوری­کنندگان مواد خام، تولیدکنندگان دیرگدازها، پرسنل نسوز کاری و آخرین اما نه کم اهمیت ­ترین یعنی تولید کنندگان  آهن و فولاد مفید می­باشد. (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

فصل 1 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

دیرگدازها مواد پوششی ضروری برای فصل مشترک­ های کاری یعنی نواحی بدنه­ی کوره ­ها و فلز مذاب در کل تولید پیوسته آهن و فولاد شامل عملیات تولید، نگهداری، اختلاط و انتقال فلز یا فولاد مذاب و سرباره علیرغم فعل و انفعالات مستقیم دیرگداز و فلز هستند. همچنین دیرگداز می­بایست به طور متوالی دمای بالا و محیط خورنده را از طریق جریانات گاز در دودکش­ها، مسیرها و مجاری تخلیه تجربه کند. قبل از تمرکز بر دیرگدازها، روند اخیر بازار، پارامترهای طراحی شامل رفتار مکانیکی و حرارتی غالب به صراحت مورد بحث قرار گرفته است تا بینشی بهتر از موضوع ارائه شود. در نتیجه، این فصل به طبقه بندی و توصیف دیرگدازهای اسیدی، خنثی و بازی برای محیط­های مختلف و مناطق کاربردی برای فرآیندهای تولید آهن و فولاد می­پردازد. گروه مدرن دیرگدازهای شکل­ دار و بی­شکل از مواد اولیه تا عمل نصب، به طور برجسته نشان داده شده­اند. مکانیزم خوردگی دیرگدازها تحت تأثیر سرباره­ی کوره بلند و سربارهای فولادسازی ومتالورژی ثانویه به منظور درک و توسعه دیرگدازهای نسل بعدی، تجزیه و تحلیل می­شود.

فصل 2 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

    با تغییر گسترده در عملکرد عملیاتی به دلیل کنترل دقیق در کیفیت محصول، معرفی ترکیب محصول جدید و تقاضا جهت بهره­ وری بالا، در واقع ارتقاء کیفیت دیرگدازها برای مقابله با محیط تغییر یافته که باعث بهبود عمر دیرگدازها می­شود. از این­رو، با شروع طرح جامع، تصمیم برآن شد تا مقدمه­ای مختصر در مورد روش مدرن تولید آهن و فولاد به همراه پیشینه­ی انتخاب دیرگدازها ارائه شود تا رابطه ی عملکرد دیرگداز با تغییر تقاضای فزاینده در عملکرد ایمن را ادغام نماید. همچنین دوره­ی کوره­های کوچک به پایان رسیده و با کوره­های بزرگ با بهره‌وری بالا همراه با کنورتور بازی اکسیژنی (BOF) و RH (Rurhstahl Heraeus)) جایگزین شده‌اند گاززدایی محبوب‌ترین وسیله برای ساخت فولاد کم کربن است. تنظیم ترکیب توسط حباب آرگون دمیده شده از کف همراه با دمش اکسیژن (CAS-OB) در بسیاری از کارخانه­های فولادی بزرگ برای تولید فولاد آلیاژی با کیفیت بالا شروع به کار کرده است، فرآیندهای عملیاتی این تجهیزات به تفصیل مورد بحث قرار گرفته اند.

فصل 3 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

     استفاده از کوره بلند احتمالاً به عنوان کارآمدترین مسیر برای تولید آهن خام به دلیل بهره‌وری بالا و بهینه‌سازی هزینه، برای سال‌های آینده ادامه خواهد داشت. اگرچه بخش کوچکی از تولیدآهن با فرآیند تولید غیر پیوسته آهن‌ مانند احیای مستقیم آهن [4](DRI) و احیای ذوبی تکمیل شده است. با این حال، جایگزینی برای کوره بلند در فولادسازی، یک رؤیای دور است. بنابراین، دیرگدازها برای کوره بلند مدرن از جمله دیرگدازهای ریختنی یک موضوع مهم است و مورد بحث قرار گرفته است. روش­های مختلف فرایند نگهداری دیرگداز با بهره­وری بهبود یافته، باعث افزایش طول عمر کوره بلند می­شود و بنابراین ویژگی­های کلیدی آنها ثبت شده است. شروع از احیای کک تا تولید فلز مذاب به صورت پیوسته یک کار چالش برانگیز برای اپراتور در کاهش هزینه­ی تولید است و به نوبه­ی خود بعنوان کارایی کوره بلند تجزیه و تحلیل می­شود.

فصل 4 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

    برج های گرم کننده هوا یک ژنراتور حرارتی برای تولید و تأمین هوای گرم پایدار به داخل کوره بلند است. تقاضای فعلی افزایش بهره­وری فلز مذاب از طریق کوره بلند، نیازمند دمای هوای ورودی بالاتر از 1200درجه ی سانتی­گراد است که نیاز به بهینه­سازی و ارتقاء کیفیت و طراحی دیرگداز دارد. بنابراین، طراحی برج های گرم کننده هوا و شبکه ­ی لانه زنبوری آن­ها دستخوش تغییرات و خواسته های عمده­ای در نصب دیرگدازهای با کیفیت برتر شده است. مزایای طراحی تغییر یافته همچنین ارتقاء کیفیت دیرگدازها در قسمت گنبدی از آلومینا به سیلیس و نصب مشعل­های سرامیکی در قسمت احتراق در این فصل به صورت جامع توضیح داده شده است. آخرین پیشرفت در طراحی برج،  محفظه احتراق با راندمان بالا است که می­تواند هوای گرم با دمای بیش از 1300 درجه سانتی­گراد تولید کند. بدیهی است که این ویژگی عملیاتی نسبت به ویژگی متعارف دارای منفعت اقتصادی است. بحث مفصلی در مورد کاربرد دیرگدازهای حساس در آن نوع گرمخانه­ها انجام شده است که در نهایت به تولید دانش در مورد چگونگی استفاده­ مؤثرتر از هوای داغ، بیش از 1300 درجه سانتی­گراد برای کوره بلند با حجم 5000 متر مکعب کمک می‌کند.

فصل 5 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

    با توجه به چندین مزیت از جمله انعطاف­پذیری برای تولید چند گرید فولادی، کنترل دقیق، محیط تمیزتر و حداقل فضای نصب، بسیاری از کارخانه­های کوچک، فولاد را از طریق کوره قوس الکتریکی (EAF) تولید می­کنند. این پروتکل برای استفاده از آهن اسفنجی و سهم بیشتری از استفاده از قراضه سود می برد. EAF از 35 درصد تولید فولاد آلیاژی با کیفیت بالا در سراسر جهان پشتیبانی می­کند. اشکال مختلف ساختمانی و عملیاتی، خواص دیرگدازهای دیوار جانبی و کف و طراحی دیرگدازها برای تخلیه مذاب از کف از دیدگاه فرایند فولادسازی مورد بحث قرار می‌گیرند. علی رغم استفاده از سه الکترود گرافیتی در EAF، کوره قوس الکتریکی مبتنی بر جریان مستقیم [5](DC) به صورت پررنگ دیده شده است. مکانیزم خوردگی [6]دیرگدازها در حضور ناخالصی‌های مختلف و متعاقب آن برهم‌کنش سرباره از طریق نمودارهای فاز مربوطه به منظور انتخاب دیرگداز بسته به ترکیبات فولاد مورد بحث قرار می‌گیرند. در نهایت، فرایندهای عملیاتی پیشرفته و عملکردهای دیرگداز به طورخلاصه بیان شده اند.

فصل 6 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

  تولید مستمر فولاد نیاز به تأمین آهن بدون وقفه برای مخازن فولادسازی دارد. پاتیل فلز مذاب 60 تا 80 تنی محدود چندین عیب دارد و بنابراین پاتیل تورپیدو  ظرفیت بالا تا 300 تن برای غلبه بر محدودیت‌های پاتیل فلز مذاب معرفی شده است. در اینجا، به صراحت بر جنبه­های طراحی، روزهای آغازین رقابت و آخرین پوشش دیرگداز، عوامل تخریب دیرگدازهای قابل قبول و تأثیر عملیاتی بر کارایی دیرگدازها بر کارکرد مؤثر پاتیل تورپیدو تمرکز شده است. واحدهای توسعه­ی پوشش دیرگدازهای پاتیل تورپیدو به چالش رقابتی برتر، اثر دیرگدازهای عایق، پروتکل‌های نگهداری دیرگدازها و چالش‌های آینده برای بهبود محیط کارشان مواجه می‌شوند. علی رغم موضوع پاتیل تورپیدو، گوگردزدایی در پاتیل فلز مذاب و واکنش­های فرآیند درجا با دیرگدازها و مکانیزم­های سایش برای پرکردن شکاف دانشی مورد بحث قرار گرفته اند .

فصل 7 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

  آیا BOF «قلب» هر بخش فولاد سازی است؟ اگر بله، لازم است مراقبت های بیشتری برای سالم نگه داشتن آن از طریق مدیریت دیرگدازها، عملیات نسوزکاری و پروتکل های عملیاتی مؤثر انجام شود. این فصل بر طراحی دیرگداز برای نواحی ذوب و سرباره و پوشش دریچه­ی تخلیه­ی مذاب تمرکز می‌کند و مکانیزم سایش احتمالی را از طریق نمودار فاز سه تایی تحلیل می‌کند. تأثیر دمش با گاز و پاشش سرباره بر عمر دیرگدازهای مناطق مختلف، به دنبال آن مفهوم پوشش ناحیه­ای و نقش آنتی اکسیدان نیز به طور سیستماتیک مورد بحث قرار می­گیرند. موضوعات این فصل مربوط به عملکرد تعمیر و نگهداری دیرگدازهای پیشرفته برای افزایش عمر و بهینه­سازی هزینه ها می­باشد. اهمیت پوشش محافظ سرباره بر عملکرد دیرگدازها، پیشرفت در دستیابی به عمر مخزن به بیش از 20000 ذوب با معرفی پاشش سرباره و تأثیر آن در عملکرد دیرگدازها به تفصیل توضیح داده شده است. فرسایش پوشش دیرگدازهای MgO-C یک حالت اجتناب­ناپذیر است و با در نظر گرفتن اندرکنش دیرگداز-سرباره، کاهش MgO، نفوذ فلز با توجه به قطر حفره­ی بحرانی، تنش حرارتی و پدیده پوسته شدن، ضربه ناشی از شارژ شدن و فرسایش و ساییدگی مکانیکی مورد بحث قرار می­گیرد. فلسفه اصلی برای بهبود دیرگدازهای MgO-C برای پوشش BOF برجسته شده است. برای بهبود طول عمر پوشش نسوز BOF،  پوشش­دهی مخزن جناغی و تعمیرات و نگهدارنده با ماشین آلات گانینگ و تعمیرات گرم تاکید شده است.

فصل 8 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

    پاتیل [7]فولادی مدرن نه تنها برای انتقال فولاد مذاب از کوره ­­به بخش ریخته­گری استفاده می­شود، بلکه به عنوان یک مخزن واکنش که در آن تصفیه­ی فولاد با کاهش ناخالصی­ها، کربن، افزودن آلیاژ وکشتن (Al, Si, bi-metal) فولاد برای کاهش اکسیژن و سایر گازها انجام می­شود نیز استفاده می­شود؛ این امر ضرورت و نقش حیاتی دیرگدازها را بیان می­کند. اصلاحات و توسعه ی قابل توجهی در کیفیت دیرگدازها در حذف کربن (C) و دمش اکسیژن در فولاد برای کوره پاتیلی [8](LF) و فرآیندهای CAS-OB انجام شده است. بنابراین، طراحی دیرگدازها در پاتیل، مسائل صرفه جویی در انرژی، تغییر در رسانایی حرارتی با توجه به گرافیت و نانوکربن معمولی، ترک­های ناشی از تنش حرارتی [9]و شکست دیرگداز مورد بحث قرار گرفته اند. RH–Degasser برای تولید فولاد بسیار کم کربن و پر آلیاژ با بهره­وری زیاد در کانون توجه است. مناسب­ترین فرآیند نسوزکاری با در نظر گرفتن اندرکنش سرباره[10]-دیرگدازها پیشنهاد شده است که در نهایت باعث افزایش عمر پاتیل و تولید فولاد با کیفیت بالا می شود.

فصل 9 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

   تلاش مستمر به سمت فن آوری جدید، سیستم­های کنترل جریان قابل اعتمادی را معرفی کرد که امکان تخلیه­ ایمن و طولانی مدت فولاد مذاب را از پاتیل به تاندیش با سرعت ریخته­گری ثابت و بالا فراهم می­کند. بنابراین، همگام سازی پارامترهای عملیاتی، انتخاب دیرگدازهای مناسب و تجزیه و تحلیل تخریب احتمالی ضروری و مورد توجه است. فرسایش دیرگدازهای مکانیزم دریچه کشویی [11]و خوردگی سطح  صفحات دریچه کشویی، ترک شعاعی [12]صفحات و نشتی مذاب از مهم­ترین مسائلی است که با ذکر بهینه­سازی کیفیت صفحات دیرگداز و نازل ها برای طولانی شدن زمان ریخته­گری به آن اشاره شده است. به منظور همگن شدن فولاد مذاب، تصفیه باگازخنثی یک جنبه­ی مهم است و بنابراین انواع مختلف مخروط دمش از کف (پرجینگ پلاگ)، طراحی آنها، کیفیت دیرگدازها و تأثیر سیکل­های ریختنی نیز مورد بحث قرار گرفته است. شکست ناشی از تنش حرارتی و سایش زودرس که ممکن است ایمنی عملیات را کاهش و خطرات را افزایش دهند نیز برجسته شده اند .

فصل 10 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

ماشین ریخته گری مداوم [13](CCM) محصولی طویل دارد، در حالی که فرآیند شمش ریزی تک باری (اینگات) است. در پروتکل تولید مدرن، فرآیند ریخته­گری شمش محدود است و بیش از 90 درصد از تولید جهانی فولاد با ریخته­گری مداوم  به صورت تختال[14]، بلوم[15]، بیلت[16]، تختال نازک، بیم بلانک و غیره تولید می­شود. شرح مختصری از قالب، مذاب­ریزی، انتخاب دیرگدازها و شکست آنها، مزایا و معایب ریخته‌گری شمش مورد بحث قرار می‌گیرد. علی‌رغم فرآیند تک­باری، ترکیب کامل در ویژگی‌های عملیاتی خاص و طراحی دیرگداز و خرابی‌ها از منظر به حداقل رساندن عیوب ریخته‌گری و عملکرد بالاتر فولاد نهایی ارائه می‌شوند. تاندیش جزء ضروری در فرآیند ریخته گری مداوم است و آخرین مخزن پوشش داده شده با دیرگدازها قبل از انجماد فولاد مذاب در قالب است که در لایه­ی کاری و ایمنی آن دیرگدازهایی استفاده می­شوند که توضیح داده شده اند. علل گرفتگی، استفاده از مواد دیرگداز ضد رسوب آلومینا در نازل تاندیش و سایر “دیرگدازهای سیاه” با جدیدترین طراحی تزریق با  گاز خنثی در SEN ، بیان شده اند .

فصل11 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

    داکتیلیته [17]باعث تسهیل شکل­دهی می­شود اما مدول الاستیک باعث ایجاد استحکام فولاد می­شود. همه چیز به اجزا و فازهای فولاد بستگی دارد. بحث قبلی تأکید می­کند که تولید فولاد یک فرآیند چند مرحله­ای است که باید از مراحل زیست محیطی و در نتیجه اصلاح آخال[18]­های احتمالی با توجه به ترکیب شیمیایی هدف عبور کند.  این مانع عملکرد فولاد را کاهش می­دهد و بنابراین امکانات مدرن برای طیف گسترده­ای از کاربردها برای تقاضای فولاد تمیز را می­طلبد. برای جلوگیری از آلودگی و حفظ خواص مطلوب فولاد، یک انتخاب عالی از کلاس جدیدی از دیرگدازهای مدرن مورد نیاز است. بحث مفصل با تمرکز بر روی ترکیبات احتمالی دیرگدازها، پایداری اکسیدهای دیرگداز برای تولید فولاد تمیز [19]و دیرگدازهای کم کربن از طریق  فناوری نانو مانند استفاده از نانو کربن و گرافن[20] انجام شده است. دیرگدازهای منیزیا-آلومینا-گرافیت و دیرگدازهای اسپینلی با توجه به کاهش کربن در پاتیل و دیرگدازهای ریخته گری مداوم برای ساخت فولاد تمیز به صورت پررنگ نشان داده شده­اند. چندین ویژگی عملیاتی و انتخاب دیرگدازها برای تاندیش­های بزرگ از جمله به حداقل رساندن افزایش هیدروژن در فولاد از طریق جرم خشک ارتعاشی با باند رزین و بدون آب (DVM) مطرح شده­اند و مزایای استفاده از جرم ارتعاش­پذیر خشک به جای مواد پاششی بازی برای جدا شدن راحت تر فولاد کف تاندیش است. دستیابی به تعداد ذوب بیشتردر یک سکوئنس [21]نیز مورد بحث قرار گرفته است .

فصل 12 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

   اصطلاحات فنی طراحی نه تنها در یک شکل خاص محدود می­شود، بلکه عملکرد اجزای کاربردی به هندسه و طراحی مواد  بستگی دارد. اوایل، کوره­ها و مخازن صنعتی بدون آجر ساخته می­شدند اما تولید فولاد تمیز نیاز به گروهی از ویژگی­ها شامل ترکیب دیرگدازها، شکل و روش نصب برای کارکرد مداوم و طولانی مدت بدون وقفه برای تعمیرات دارد. به منظور تأمین تقاضای بخش فولاد، جدیدترین قطعات ریختنی یکپارچه (مونولیتیک[22]) با باند سیلیسی کلوئیدی [23]بدون سیمان، آلومینا اکسی کاربید، منیزیتی و بدون کروم تولید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته­اند. با وجود پروتکل­های مختلف پوشش نامحدود کلاسیک، روش­های نصب و تعمیر به طور سیستماتیک مورد بحث قرار می­گیرند.عملیات پیشگرم و خشک کردن یکنواخت به کمک مایکروویو یک روش نصب جدید را برای روکش­کاری نامحدود باز می­کند که قادر به جایگزینی ناحیه آسیب جزئی بدون جایگزینی عمده ی پوشش اصلی است. مزایای گانینگ [24]شعله­ای (خشک) نسبت به گانینگ مرطوب معمولی باعث متمایز شدن عملکرد پوشش دیرگدازها و همچنین کاهش زمان از کار افتادن تجهیزات (توقفات) به منظور تعمیر و نگهداری می­شود. بر فرآیند جوشکاری سرامیک تاکید می­شود که در آن سطح داغ دیرگداز پایه از طریق پودر فلزی در دمای بالا تعمیر می­شود و واکنش گرمازا  [25]باعث تسهیل  باند دائمی می­شود و نواحی معیوب دیرگداز را تعمیر می­کند.

فصل 13 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

اصطلاح “احیاء یا کاهش” ابتدا درباره واکنش‌هایی به کار می‌رفت که در آنها یک ترکیب حاوی اکسیژن، اکسیژن خود را از دست می‌داد و به عبارتی، در واکنش‌هایی که مواد با اکسیژن ترکیب می‌شدند، به آنها “واکنش‌های اکسایش” گفته می‌شد. اما با کشف الکترون، این تعاریف دقیق‌تر شدند و تمام واکنش‌هایی که در آنها ماده الکترون را از دست می‌دهد یا الکترون دریافت می‌کند، به ترتیب به عنوان “واکنش‌های اکسایش و کاهش” شناخته شدند. تولید آهن به روش احیاء مستقیم به روش­های متعددی انجام می گیرد که عبارتند از HYL، پروفر، میدرکس، PERED که در این فصل بطور دقیق در مورد هر یک از این روش­ها توضیحاتی داده شده است. مواد به صورت اکسید آهن از بالای کوره توسط لوله های تغذیه کننده به داخل کوره شارژ می­شوند. سرعت تولید توسط فیدر خروجی کوره کنترل می شود. در ناحیه ی احیاء کوره  (Reduction Zone)بار کوره با سرعت  یکنواختی پایین می آید تا عمل احیاء به خوبی صورت پذیرد. با این مقدمه و با تقسیم بندی نسوزهای مصرفی به دو بخش، نسوزهای کوره ریفرمر و کوره شفت بطور مفصل به بررسی دیرگدازهای مصرفی در این دو کوره می­پردازیم.

فصل 14 (کتاب مقدمه ­ای بر دیرگدازها در آهن و فولادسازی)

کوره القایی یا به اختصار IMF، نوعی کوره برای فولادسازی است که از انرژی الکتریکی برای کار خود استفاده می کند. اگرچه کوره ذوب القایی برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است، تولید فولاد نرم توسط کوره ذوب القایی یک پدیده نه چندان قدیمی است. اساس ذوب در کوره ذوب القایی این است که یک منبع الکتریکی با ولتاژ بالا از یک سیم پیچ اولیه جریان کم ولتاژ بالا را در سیم پیچ فلزی یا ثانویه القا می کند. کوره ذوب القایی از گرمای تولید شده توسط جریان های گردابی تولید شده توسط یک میدان متناوب فرکانس بالا استفاده می کند. میدان مغناطیسی متناوب تولید شده توسط جریان فرکانس بالا، جریان­های گردابی قدرتمندی را در شارژ القا می­کند که منجر به گرمایش بسیار سریع می­شود. در فولادسازی از کوره القایی بدون هسته استفاده می­شود که اجزای اصلی آن شامل بوته، یک واحد منبع تغذیه متشکل از یک ترانسفورماتور، اینورتر و بانک خازن، سیستم خنک کننده منبع تغذیه، سیم پیچ کوره و یک سیستم کنترل فرآیند است. آستر بخش مهمی از کوره القایی است. عملکرد کوره ارتباط مستقیمی با عملکرد آستر آن دارد. پوشش خوب و تثبیت شده منجر به عملکرد مناسب کوره، خروجی بهینه و کنترل خوب واکنش های متالورژیکی می شود. انتخاب مواد نسوز باید متناسب با نوع قراضه و آهن اسفنجی و همچنین دمای تخلیه مذاب انتخاب شود. تولید کنندگان نسوز به طور سفارشی درصد اضافه کردن آب را با توجه به دمای تخلیه مورد نظر خود در نظر می­گیرند. عمر کوتاه لایه کاری اغلب به دلیل فرسایش شدید و پوسته شدن لایه کاری می باشد که نتیجه انتخاب نامناسب نسوز برای عملیات ذوب گیری است.

به طور خلاصه، این کتاب پس از گردآوری 25 سال دانش که  به سختی به دست آمده نوشته شده است و مملو از ادغام دانش مقدماتی برای پیشبرد عملیات نسوزکاری در چشم انداز تولید فولاد کم کربن است. بنابراین، امیدواریم که بتواند به عنوان یک کتاب درسی و عملیاتی به این هدف عمل کند و همچنین پاسخی سریع به سؤالات مکرر مطرح شده جهت کاربردهای واقعی ارائه دهد.


1-Refractories

2-Electric Arc Furnace

3- Basic Oxygen Steelmaking

4-Direct Reduced Iron (DRI)

5-Direct Current

6-Corrosion Mechanism

7-Ladle

8-Ladle Furnace

9-Thermal Stress

10-Slag

11-Sliding Gate

12-Radial Cracking

13-Continous Casting Machine

14-Slab

15-Bloom

16-Billet

17-Ductility

18-Porosity

19-Clean Steel

20-Graphene

21- Sequence

22- monolithic

23-Silic- Colloid Bonding

24-Gunning

25- Exothermic Reaction

عضویت در خبرنامه

اطلاع از آخرین اخبار و مقالات ویستا آسمان

اخبار و مقالات مرتبط

Related news & articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *