به گزارش ایران کاتالیست آخرین پیشبینیهای مصرف کاتالیست در سطح جهان که توسط موسسه catalystgrp در ماه مه سال ۲۰۲۰ صورت گرفته است، نشان میدهد که ارزش بازار جهانی کاتالیست در سال ۲۰۲۲ به میزان ۲/ ۳۶ میلیارد دلار و با توجه به توسعه صنایع مصرفکننده کاتالیست، این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۱/ ۳۹میلیارد دلار خواهد رسید. در این میان بیشترین سهم مصرف کاتالیست به ترتیب در بازارهای صنایع پالایش نفت، محیطزیستی، صنایع پتروشیمی و شیمیایی و پلیمری خواهد بود. نکته حائز اهمیت در این گزارش، رشد سالانه ۲/ ۴درصدی مصرف کاتالیست در بخش صنایع پتروشیمی و صنایع شیمیایی تا پایان سال ۲۰۲۵ است. همچنین به دلیل رشد جمعیت و قوانین سختگیرانه زیست محیطی و صنعتی شدن روز افزون، بیشترین رشد بازار مصرف کاتالیست در حوزه صنایع پالایشگاهی نیز در منطقه APAC اتفاق خواهد افتاد که شامل مناطق آسیای شرق و اقیانوسیه خواهد بود. گفتنی است که بیش از ۵۰درصد از تولیدات این بازار توسط ۱۰ شرکت تولیدکننده کاتالیست در جهان تامین خواهد شد.
از مهمترین بازیگران صنعت کاتالیست در سطح جهان میتوان به شرکت جانسون متی انگلیس اشاره کرد که از آن بهعنوان رهبر کاتالیست جهان یاد میشود بهطوریکه بیش از ۴۰درصد کاتالیستهای حوزه پالایشگاهی را تولید میکند و از هر سه خودرویی که تولید میشود یک خودرو به کاتالیستهای این شرکت مجهز است. در سال میلادی قبلی، ارزش تولیدات این شرکت بیش از ۹/ ۳میلیارد دلار درآمد این شرکت صاحب تکنولوژی در سطح جهان گزارش شده است که ۴۵درصد از گردش مالی این شرکت را فروش کاتالیست و تکنولوژیهای کاتالیستی تشکیل میدهد. البته قابل یادآوری است که به دلیل تاثیرات منفی بحران کرونا، این شرکت نیز با ۵درصد کاهش در حجم فروش خود مواجه شده است.
اکنون مصرف جهانی فرآوردههای نفتی به پایینترین سطح خود طی چند دهه اخیر خود رسیده است؛ زیرا مهمترین اثری که طی دو سال اخیر به بخش صنعت پالایشگاهی و به تبع آن مصرف کاتالیست تحمیل شد، کاهش تقاضا برای سوختهای حوزه حمل و نقل و بخش لجستیک جهانی به دلیل شیوع بحران کرونا بود؛ از طرفی به دلیل کاهش تقاضا در بازارهای کالاهای لوکس (که همچنان در مرحله ریکاوری قرار داشته و به مرحله ترمیم نرسیدهاند)، تقاضا برای خرید خودرو نیز در سطح پایینی قرار داشته و از این بابت نیاز به محصولات پالایشگاهی به سطح قبلی خود در سال ۲۰۱۸ بازنگشته است. طبق پیشبینیهای انجام شده، در همین شرایط، این وضعیت برای صنایع پتروشیمی و شیمیایی بهتر ولی نامتقارن خواهد بود که بیشترین رشد در بازار گاز سنتز است، زیرا تقاضا برای هیدروژن از شدت بالایی برخوردار خواهد بود. لازم به توضیح است که بیش از ۶۰درصد سهم فروش کاتالیست توسط سه شرکت برتر تولیدکننده در این صنعت را نیز کاتالیستهای فرآیند تولید گاز سنتز تشکیل میدهد.
در خصوص ایران هم بر اساس گزارش گردآوری شده از پژوهشهای صورت گرفته وزارت نفت که بر اساس تعداد مجتمعهای فعال و طرحهای در حال احداث حوزه پتروشیمیو پالایشی کشور صورت گرفته، مصرف کاتالیست در بازار صنایع پتروشیمیو پالایشی ایران تا پایان برنامه توسعه پنجم در سال ۱۴۰۴، از حجمی افزون بر ۳۰هزار تن و ارزشی بیش از ۷۰۰میلیون دلار برخوردار خواهد بود.
برگرفته از سایت ایران کاتالیست
شرکت ویستا آسمان تامین کننده انواع کاتالیست تیوب یا ریفرمرتیوب آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.