ماسه مجرای کوره قوس الکتریکی

این پست را به اشتراک بگذارید :

ماسه مجرای اولوین یا الوین یا EBT (eccentric bottom tapping)، یک ماده گرانول با نسوزندگی بالا است که در کارخانه‌های فولاد سازی با کوره‌های قوس الکتریکی برای باز کردن راحت تر مجرای تخلیه ذوب استفاده می شود. همچنین تاثیر لنس یا ضربه زدن بر روی نسوز های مجرای تخلیه ذوب را به حداقل می رساند و از این رو عمر پوشش نسوز مجرای تخلیه ذوب را افزایش می دهد. یک باز شدن راحت زمانی اتفاق می افتد که فولاد پس از باز شدن مجرای تخلیه، آزادانه از سوراخ EBT به پاتیل جریان یابد. عمدتا محل تخلیه ذوب در کوره قوس الکتریکی از قسمت کف کوره قرار دارد که به این نوع تخلیه eccentric bottom tap-hole (EBT) نیز می گویند. خواص مهم و تاثیرگذار در انتخاب ماسه مجرا مواردی همچون زینترپذیری، اندازه دانه و توزیع دانه بندی، شکل دانه ها، تر شوندگی و … است. از آنجا که در کوره قوس الکتریکی دمای کاری بالاست ماسه انتخابی باید از ترکیب شیمیایی ساخته شده باشد که بتواند در دماهای بالا (حدود 1650 درجه سانتیگراد) به خوبی خاصیت نسوزندگی خود را حفظ کند از همین رو معمولا از ماسه الوینی که از ترکیبات غنی از اکسید منیزیم است به عنوان ماسه مجرا استفاده می شود.

فرآیند تخلیه مذاب به این صورت است که پس از رسیدن دمای مذاب به میزان تعیین شده مکانیزم اسلاید گیت موجود در زیر مجرای تخلیه کوره باز شده و پس از تخلیه ماسه مجرای الوینی مذاب جریان می یابد. ماسه اولوین از ترکیب کانی های منیزیم و عمدتا غنی از فورسترایت (Mg2SiO­­4) است.  ماسه الوینی به دلیل داشتن چند ویژگی مناسب در مجرای کوره قوس به کار می رود. مهمترین ویژگی دمای نسوزندگی بسیار بالاست. ویژگی دیگر نداشتن تر شوندگی توسط مذاب فولاد است بنابراین مذاب نمی تواند به درون ماسه نفوذ کند و بنابراین بلافاصله پس از باز شدن اسلاید گیت ماسه تخلیه شده و بازشوندگی به حداکثر مقدار خود می رسد. میزان نفوذ مذاب فلزات در ماسه جامد تحت تاثیر تر شوندگی یا همان انرژی های سطحی بین سطح تماس جامد-جامد (γss) و جامد-مایع (γsl) است که زاویه بین این دو انرژی θ نامیده می شود و همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود چنانچه زاویه θ کوچک باشد تر شوندگی زیاد و چنانچه بزرگ باشد مذاب میل به تر کردن سطح جامد را ندارد و در واقع در این حالت مذاب تمایل دارد تا به صورت قطره های توپی شکل شده و تا حد ممکن از پخش شدن در سطح جامد دوری نماید.

اما تر شوندگی علاوه بر ترکیب شیمیایی ماسه به ترکیب شیمیایی فولاد نیز وابسته است. تحقیقات نشان داده است که وجود عناصر سبک موجود در فولاد (گوگرد، اکسیژن و کربن) باعث افزایش تر شوندگی و نفوذ آسانتر مذاب در ماسه مجرا خواهد شد. از آنجاییکه زاویه تر شوندگی بین مذاب و ماسه الوینی دارای فورستریت نزدیک به 100 درجه است یعنی مذاب فولاد توانایی تر کردن ماسه الوینی را ندارد. لازم به ذکر است که این زاویه تر شوندگی بین مذاب فولاد و ماسه سیلیکاتی نزدیک به 60 درجه است که نشان دهنده این است که تر شوندگی بالا بین جامد سیلیکاتی و مذاب فولاد وجود دارد و مذاب فولاد تماما جامد سیلیکاتی را در بر می گیرد. بنابراین با این توضیحات می توان نتیجه گرفت که در ماسه الوینی مرغوب برای جلوگیری از تر شدن توسط مذاب فولاد لازم است تا درصد فورستریت بالا در ترکیب انتخاب شود. ترکیب معمول ماسه مجرای الوینی حداقل شامل 45 درصد اکسید منیزیم، حدود 40 درصد سیلیس و حدود 8 درصد اکسید آهن (Fe2O3)  می شود. ماسه مجرا الوینی همانطور که در تصویر نشان داده شده رنگ سبز خاکستری دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

عضویت در خبرنامه

اطلاع از آخرین اخبار و مقالات ویستا آسمان

اخبار و مقالات مرتبط

Related news & articles

آکادمی ویستا

دسته بندی دیرگدازها بر اساس خواص و کاربردهای آن

دیرگدازها موادی هستند که در برابر حرارت و قرار گرفتن در معرض درجات مختلف تنش و کرنش مکانیکی، تنش و کرنش حرارتی، خوردگی/ فرسایش ناشی از جامدات، مایعات و گازها، انتشار گاز و سایش مکانیکی در دماهای مختلف مقاوم هستند. به زبان ساده، آنها را مصالح ساختمانی می دانند که قادر به تحمل دمای بالا هستند. دیرگدازها معمولاً مواد غیر آلی غیر فلزی با نسوز بیش از 1500 درجه سانتیگراد هستند. آنها متعلق به سرامیکهای درشت دانه با ریزساختار هستند که از دانه های درشت تشکیل شده است. ساختار اصلی آنها، grog درشت دانه است که با مواد ریز به هم وصل شده است.محصولات نسوز نوع خاصی از سرامیک ها هستند که با هر سرامیک معمولی تفاوت دارند، عمدتاً به دلیل ساختار دانه درشت آنها که توسط ذرات گروگ بزرگتر به هم وصل شده توسط مواد میانی ریزتر (پیوند) تشکیل شده است.

آکادمی ویستا

ریفورمرتیوب در هیدروژن ریفرمینگ و تأثیر پارامترهای فرآیند بر آن

با در نظر گرفتن ویژگی‌های غیر خطی مواد ریفورمرتیوب با تغییرات دما و تأثیر سیال داخل و خارج ریفورمرتیوب، پیشنهاد می‌کنیم یک مدل جفت‌کننده حرارتی-سیال جامد و روش محاسبه برای ریفورمرتیوب در هیدروژن ریفرمینگ ایجاد کنیم. تئوری کوپلینگ چند میدانی برای تجزیه و تحلیل و مطالعه توزیع تنش سیال در ریفورمرتیوب در هیدروژن ریفرمینگ تحت شرایط مختلف فرآیند، دمای ورودی مختلف و نرخ جریان ورودی متفاوت استفاده می‌شود. ما دریافتیم که در شرایط عملیاتی گرم، به عنوان دمای ورودی سیال با افزایش دمای ریفورمرتیوب، حداکثر تنش معادل ساختار کلی ریفورمرتیوب به تدریج کاهش یافت. با افزایش تدریجی سرعت جریان، حداکثر تنش معادل ریفورمرتیوب به تدریج کاهش و سپس افزایش یافت. در این مقاله، تمام پارامترهای تکنولوژیکی که برای ریفورمرتیوب در هیدروژن ریفرمینگ از شرایط واقعی تولید ناشی می‌شوند، بنابراین نتایج تحقیق مرجع خاصی برای تولید ایمن ارائه می‌کند.

Leave A Comment